Honor V20 Kini Dilancarkan – Hadir Dengan Skrin Berlubang, Kamera 48 Megapixel Dan Fungsi Seakan Kinect

Siri Honor V atau Honor View adalah siri peranti mercu utama daripada Honor. Untuk tahun ini, ia adalah Honor V20 atau untuk pasaran global kelak adalah Honor View 20. Selepas banyak perkara tertiris dan diacah oleh Honor, hari ini Honor V20 dilancarkan secara rasmi.

Honor V20 ini dijana dengan cip Kirin 980 iaitu yang sama dengan peranti mercu Huawei Mate 20 Pro. Ia adalah cip binaan 7nm yang berkuasa. Skrin pula adalah 6.4-inci dengan rekaan berlubang untuk kamera swafoto. Kamera yang digunakan adalah tri-kamera dengan lensa 48-megapixel lensa utama dan lensa ketiga adalah lensa TOF untuk tujuan realiti terimbuh. Kamera swafoto pula adalah 25-megapixel. Memori pada Honor V20 adalah RAM dan storan sehingga GB. Untuk bateri ia menggunakan bateri sebesar 4000mAh dengan sokongan pengecasan pantas 4.5V5A melalui USB-C.

Sedikit tambahan menarik pada kamera Honor V20 adalah ia mempunyai fungsi seakan Kinect dan turut mempunyai integrasi YoYo.

Untuk ciri dan fungsi lain yang menarik, EMUI pada Honor V20 dioptimasi untuk skrin berlubang seperti notifikasi pada kawasan kamera swafoto, YoYo terbina, Link Turbo iaitu sistem WiFi dan 4G pintar dab banyak lagi. Turut terlihat pada acara pelancaran adalah beberapa fungsi kecerdasan buatan seperti GPU Cloud, AI GPS dan banyak lagi.

Honor menawarkan tiga pilihan warna untuk peranti ini iaitu merah, biru dan hitam. Di China, ia dijual dengan tanda harga bermula sehingga . Tiada lagi maklumat bila ia akan dilancarkan untuk pasaran global. Sama-sama kita nantikan.

Sedang dikemaskini…

Sumber : Amanz