Contoh Cara Nak Tulis Notis 24 Jam, 2 Minggu, Sebulan & 4 Surat ‘Resign’ Bahasa Melayu Yang Lengkap

Mungkin sudah banyak perkongsian yang dibuat menerusi internet tentang cara-cara untuk menulis surat permohonan kerja mengikut format yang betul dan mengikut kehendak majikan. Yelah, kalau nak minta kerja, mestilah beradab dan kena ikut piawaian yang ditetapkan.

Tetapi, bukan nak minta kerja je kena beradab, nak letak jawatan dan keluar daripada syarikat tu pun kena beradab jugak. Masuk secara baik, dan harapnya keluar pun secara baik, kan?

Di sini, Maukerja sediakan 4 jenis surat perletakan jawatan mengikut situasi untuk rujukan korang yang memerlukan.

1. Notis 24 jam

2. Notis 2 minggu

3. Notis sebulan

4. Surat Letak Jawatan Versi Bahasa Melayu

Ada yang dah plan nak resign kerja lama dan cari kerja baru? Cubalah cari di Maukerja, confirm jumpa yang berkenan!

Sumber : SiakapKeli